Koeman verklapt nog niets over Ierland-uit: 'Misschien verras ik jullie wel weer'

Koeman verklapt nog niets over Ierland-uit: 'Misschien verras ik jullie wel weer'
7 september 2023 om 23:56

Ronald Koeman vond dat Oranje zich donderdagavond tegen Griekenland van haar goede kant liet ziet. De bondscoach voerde een verandering in het systeem door, door deze keer niet in een 4-3-3-, maar 3-4-3-formatie te gaan spelen. Of hij dat aanstaande zondag ook blijft behouden, wil hij nog niet verklappen.

Het Nederlands elftal raakte volgens Koeman niet in paniek na de systeemwisseling. "Dat is ook pas gebeurd na vier wedstrijden. Plus, je wist hoe belangrijk deze wedstrijd was. Ik vond met name het druk zetten matig in de andere manier. Dat hebben we nu veel beter gedaan, met name in de eerste helft heel goed. Dus ja, de uitvoering was prima", zo vertelt hij voor de camera's van ESPN.

Oranje won met 3-0 door treffers van Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst. Koeman wil nog niet verklappen of hij tegen Ierland dezelfde formatie aanhoudt. "Weet ik niet. Misschien verras ik jullie wel weer."

Ierland – Nederland begint zondagavond om 20.45 uur in het Aviva Stadium in Dublin. Te zijner tijd zal VoetbalNieuws weer verslag doen van de wedstrijd in het liveblog.