Koeman legt wijzigingen in opstelling uit: 'Daar iemand nodig die vooruit speelt'

Koeman legt wijzigingen in opstelling uit
10 september 2023 om 20:34
Laatste update: 10 september 2023 om 20:34

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven over de drie wijzigingen in de opstelling van het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje kiest tegen Ierland voor Donyell Malen, Mats Wieffer en Matthijs de Ligt.

Malen krijgt in Dublin de voorkeur boven Wout Weghorst, die tegen de Grieken nog in de basis stond en het net wist te vinden. "In verdedigend opzicht spelen ze met grote en sterke verdedigers. Dan vinden wij dat we een ander soort spits daar nodig hebben. We zullen diepte nodig hebben in ons spel", vertelt Koeman voor de camera van de NOS.

Op het middenveld staat Wieffer in de basis, ten koste van Marten de Roon. "We hebben op die positie iemand nodig die vooruit speelt. Het ligt dicht bij elkaar, maar ik denk dat Mats dat prima kan invullen", aldus Koeman, die Lutsharel Geertruida moet missen wegens een blessure. "Ik was wel verrast. Ik had na de wedstrijd tegen Griekenland niks vernomen. Toen ik het hoorde hebben we direct besloten dat hij niet fit was voor vandaag." Geertruida wordt in Dublin vervangen door Matthijs de Ligt.