Koeman zag erg zwakke eerste helft van Oranje: 'We hadden verdedigend problemen'

Koeman kritisch op Oranje
10 september 2023 om 23:57

Ronald Koeman ziet ondanks de 1-2 overwinning op Ierland nog erg veel verbeterpunten voor zijn ploeg. Vooral in het verdedigende aspect ging er veel fout in Dublin.

Oranje begon enorm slordig aan het duel in Ierland, maar wist door goals van Cody Gakpo en Wout Weghorst toch de drie punten mee naar huis te nemen. "Het werd nog zwaarder, doordat je dusdanige fouten maakt in balbezit", reageert Koeman bij de NOS. "Het begon al gelijk met een grote kans, nadat we in de zestien op willen bouwen. Er komt een corner uit en vervolgens een penalty tegen."

"Mark Flekken mag die bal natuurlijk nooit spelen. We liepen te veel met de bal. Er was veel balverlies, voorin schakelden we niet snel genoeg terug en aan de linkerkant hadden we verdedigend problemen. Het was onrustig en dat veranderde in de tweede helft", aldus Koeman, die in de tweede helft van formatie veranderde. "Het is mijn taak om de juiste keuze te maken. Misschien had ik wel zo moeten beginnen als hoe we de tweede helft speelden, maar ik had verwacht dat we aanvallend meer gevaar konden stichten met deze drie voorin."