Dumfries betrokken bij vijf Oranje-doelpunten: 'Hongeriger naar meer'

Dumfries blij met bijdrage in Oranje: 'Wil stabieler worden, dat lukt aardig'

11 september 2023 om 15:16
Laatste update: 11 september 2023 om 15:19

Denzel Dumfries was in de overwinningen op Ierland(1-2) en Griekenland(3-0) betrokken bij alle doelpunten van Oranje. Toch heeft de verdediger het liever over de prestaties van het elftal dan over zijn eigen indrukwekkende statistieken.

"Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team en ik ben blij en trots dat het goed gelukt is.", vertelt een tevreden Dumfries na afloop op de overwinning tegen Ierland tegenover Voetbal International. De verdediger was in het duel met Griekenland goed voor drie assists en ook in Dublin zorgde Dumfries ervoor dat Nederland een penalty kreeg. Na de rust gaf de back een assist, maar daar hoeft hij geen lovende woorden voor te krijgen.

"Vergeet niet dat Cody Gakpo bij het penaltymoment een fantastische bal gaf. Bij de 2-1 leverde Frenkie de Jong een fantastische pass. Maar ik ben wel blij met mijn aandeel. Vorig jaar begon ik niet goed aan het seizoen, nu wel. Dat was ook een doel. Ik wil stabieler worden en dat lukt aardig. Ik ben hongerig naar meer."

Nederland begon slecht aan het duel en kreeg naar drie minuten spelen al een goal tegen. Dat moet volgens Dumfries zelf ook beter. "Natuurlijk wisten we dat we scherp moesten beginnen, maar soms overkomt je dit gewoon. Het was niet best. We overdreven in de opbouw en dat ging fout. Zie het als een leermoment. Het is vooral knap dat we het nog wisten om te draaien." Het Nederlands elftal staat na vier wedstrijden op negen punten in poule B. Medio oktober staan de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland op het programma.