Keiharde woorden voor Ajax en Bergwijn: 'Raakt zelf geen bal, man!'

Keiharde woorden voor Ajax en Bergwijn: 'Raakt zelf geen bal, man!'

19 september 2023 om 09:13

Wim Kieft heeft zich uiterst kritisch uitgelaten over Ajax-captain Steven Bergwijn. De oud-voetballer is niet te spreken over de manier waarop de aanvaller de schuld van de nederlaag tegen FC Twente (3-1) op zijn teamgenoten afschuift. 

In de podcast KieftJansenEgmondGijp laat Kieft weten dat hij niet begrijpt dat Bergwijn de aanvoerder is van Ajax. "Je moet natuurlijk benoemen dat die selectie ook pas twee weken bij elkaar is en dat ze een week weg zijn geweest vanwege de interlandperiode...", aldus de voormalig Oranje-international. "Maar dan roepen Maurice Steijn en Bergwijn dat er wat mankeert aan de inzet. Die gasten hebben helemaal geen idee wat ze moeten doen. Aan de ene kant omdat het geen goede voetballers zijn, aan de andere kant weten ze niet eens hoe Ajax wil voetballen."

"Bergwijn roept na de wedstrijd dat hij er klaar mee is en passie wil zien", vervolgt Kieft. "Maar hij raakt godverdomme zelf geen bal, man! Hij is voor zoveel geld gekocht... Je gaat dan toch niet die jongens voor schut zetten en laten vallen? Het grote afschuiven is begonnen bij Ajax."