Feyenoord maakt korte metten met negen spelers van Celtic, maar verliest Ivanusec

Feyenoord heeft van Celtic gewonnen in de Champions League
19 september 2023 om 22:55
Laatste update: 19 september 2023 om 23:19

Feyenoord heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken in de Champions League. De Rotterdammers rekende, enigszins moeizaam, af met negen spelers van Celtic.

In aanloop naar het duel tegen Celtic ging het vooral over de spitspositie. Die werd vanavond ingekleed door Yankuba Minteh. Al snel bleek dat de Gambiaan niet heel de avond in de punt zou staan. In de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat hij met Igor Paixão afwisselde in de punt.

Nadat het Champions League-hymne had geklonken volgde de openingsfase, die zeer slordig was aan beide kanten. Toch waren het de Rotterdammers die het meeste gevaar creëerden. Dat leidde uiteindelijk niet tot grote kansen, maar op slag van rust kon De Kuip toch juichen. Calvin Stengs verraste Joe Hart met een vrije trap en bracht zijn ploeg daarmee in een goede positie.

Na de rust was het wederom Feyenoord dat de klok sloeg. De Rotterdammers gingen op jacht naar de tweede en die leek er halverwege het tweede bedrijf ook te komen. Igor Paixão werd neergehaald in de zestien en dat zorgde voor een strafschop én een rode kaart voor Gustaf Lagerbielke, die zijn tweede gele prent van de avond pakte. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en had dat beter niet kunnen doen: hij liet de kans onbenut.

Kort na het moment volgde er nog een rode kaart voor Celtic. Odin Thiago Holm ging hard door op Mats Wieffer en kreeg net als zijn collega de rode prent. Daarna leek Feyenoord de wedstrijd in het slot te gooien door Lutsharel Geertruida, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Alireza Jahanbakhsh viel vervolgens in en juist hij was de man die het verlossende doelpunt maakte, waardoor Feyenoord alsnog met 2-0 won.

Een mooie avond voor Feyenoord in alle facetten, zou je zeggen. Vlak voor tijd ging Luka Ivanusec door zijn enkel en dat zag er meteen niet goed uit. De Kroaat, die zich in korte tijd mateloos populair heeft gemaakt in Rotterdam, ging huilend naar het gras en moest per brancard van het veld.

De andere twee groepsgenoten van Feyenoord, Lazio en Alético Madrid speelden ook tegen elkaar. De Madrilenen leken goede zaken in Italië te doen door met 0-1 te winnen, maar Lazio maakte in de laatste minuut gelijk. Feyenoord is in ieder geval koploper in Groep E.