Ook chaos bij Marseille: bestuur afwezig na bedreigingen, 'coach neemt ontslag'

Ook chaos bij Marseille: bestuur afwezig na bedreigingen, 'coach neemt ontslag'
20 september 2023 om 08:31
Laatste update: 20 september 2023 om 08:34

Het bestuur van Olympique Marseille reist donderdag niet mee naar het Europa League-duel met Ajax. Een deel van de Franse clubleiding had afgelopen maandag een ontmoeting met verschillende supportersgroepen, waarin dreigementen werden geuit. Daarom heeft het besloten om tijdelijk terug te keren.

Net als in Amsterdam, heerst er momenteel een serieuze crisis bij de Fransen. Mocht het bestuur hun taken niet neerleggen, dan zou de fanatieke aanhang besluiten om tot een 'oorlog' over te gaan. Marseille stelt in een officieel statement een goede relatie te hebben met alle betrokkenen bij de club, maar dit niet te accepteren. 'De directie van OM kan geen persoonlijke bedreigingen aanvaarden. De leden kunnen geen individuele aanvallen en welke vorm van ongegronde publieke laster dan ook tolereren. Een relatie gebaseerd op intimidatie kan niet de minimaal aanvaardbare voorwaarden garanderen voor de Raad van Bestuur van de club om te blijven investeren in de transformatie van OM.'

Bovendien verwachten Franse media dat trainer Marcelino en zijn staf snel zullen gaan opstappen. Daarover is echter nog niets gecommuniceerd. De Spaanse oefenmeester trekt zich de bedreigingen aan het adres van het bestuur dusdanig aan, dat hij zelf zou besluiten zijn biezen te pakken. Daardoor is het aannemelijk dat clubicoon Jean-Pierre Papin donderdagavond Marseille gaat coachen tegen Ajax.