Steven Berghuis baalde van het gelijke spel tegen Olympique Marseille

Berghuis baalt van gelijkspel tegen Marseille: 'Geven goals veel te makkelijk weg'

21 september 2023 om 23:22

Steven Berghuis baalt van het gelijke spel tegen Olympique Marseille (3-3). De aanvallende middenvelder kan niets anders dan concluderen dat de Amsterdammers de doelpunten veel te makkelijk hebben weggegeven.

Ajax kwam na een kwartier voetballen al op een 2-0 voorsprong, maar gaf de doelpunten daarna gemakkelijk weg. Ook in de tweede helft kwamen de Fransen vrij makkelijk tot scoren waardoor een voorsprong verdampte.

Met welk gevoel staat Berghuis nu? "Dat er meer in zit", zo begint hij voor de camera’s van Veronica. "Dat je drie goals weggeeft is teveel in een thuiswedstrijd. Je maakt er drie en dat moet genoeg zijn, ook Europees. We moeten veel dingen verbeteren en kritisch zijn."

"Het was een betere wedstrijd van onze kant, in aanvallend opzicht", vervolgt Berghuis, die de vergelijking trekt met de uitwedstrijd tegen FC Twente. "In de omschakeling lopen ze ook een paar keer door en dan zijn we niet aangesloten om de counter eruit te halen. We hebben veel kansen weggegeven en hebben drie goals tegen gekregen, dat is te veel."

Klassieker

Aanstaande zondag wacht de volgende tegenstander voor Ajax. Landskampioen Feyenoord komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. "Daar ben ik nu nog niet mee bezig, ik baal nu van het gelijke spel", vervolgt Berghuis, die vanaf vrijdag zal switchen van mindset. "Vanaf morgen moet de knop om, want er staat een belangrijke op de teller", besluit hij.