Trainer AZ-beul hoopt op flinke premie voor ploeg

22 september 2023 om 12:08
Laatste update: 22 september 2023 om 12:14

De bizarre comeback van Zrinjski Mostar tegen AZ moet volgens trainer Krunoslav Rendulic flink beloond worden. De oefenmeester vindt dat zijn spelers een behoorlijke premie verdienen, na de wonderbaarlijke avond in Bosnië-Herzegovina.

Na een helft voetballen leek er voor AZ in de eerste groepswedstrijd in de Conference League niks aan de hand; de Alkmaarders stonden immers met 0-3 voor. Ondanks de flinke achterstand bleef de achterban van Zrinjski Mostar actief hun ploeg aanmoedigen. Iets wat loonde, want drie minuten na rust volgde de 1-3 al. In de 68e minuut was daar al de aansluitingstreffer en leek een sprookje in de maak. Het stadion ging dan ook uit zijn dak bij de gelijkmaker van Aldin Hrvanović. Negen minuten voor tijd was het sprookje voor de thuisploeg helemaal compleet toen Zvonimir Kožulj met zijn tweede treffer van de avond de 4-3 maakte.

De spelers van Zrinjski Mostar hebben zo een ware heldenstatus verkregen. "De spelers verdienen geen premie, maar een driedubbele premie", aldus trainer Rendulic in gesprek met N1. "Het is nu aan de clubleiding. Ik verwacht dat ze diep in de buidel tasten. De jongens verdienen het. Het is nu aan de clubleiding. Ik verwacht dat ze diep in de buidel tasten. De jongens verdienen het." De comeback is in de ogen van de Kroaat dan ook abnormaal. " Mijn spelers zijn helden. Terugkomen van een 0-3-achterstand is iets heel bijzonders. Zeker omdat we niet tegen een of andere dorpsploeg speelden."

Komende zondag mag AZ zich gaan revancheren. De Alkmaarders treffen dan PEC Zwolle in de Eredivisie. Het duel staat om 16.45 op de planning.