Steijn over Feyenoord: 'Genoegen nemen als er niet meer in zit dan gelijkspel'

Steijn gaat zondag met Ajax tegen Feyenoord voor de winst.
22 september 2023 om 12:32

Maurice Steijn is klaar voor de confrontatie met Feyenoord. Zondag neemt Ajax het als nummer twaalf op tegen de nog ongeslagen nummer vier. De oefenmeester van de Amsterdam gaat zondag voor de winst, maar weet ook hij reëel moet blijven.

Zondagmiddag neemt Ajax het in eigen huis op tegen aartsrivaal Feyenoord. Na vier wedstrijden staan de Amsterdammers met slechts vijf punten in handen, terwijl Feyenoord nog ongeslagen is en uitblonk in de Champions League. "Het is duidelijk dat er ook resultaat moet komen. We zullen voor de winst gaan en dat gaan we elke wedstrijd. Je moet ook reëel blijven, dus als er zondag niet meer in zit dan een gelijkspel dan moet je daar ook genoegen mee nemen", aldus Steijn. De oefenmeester staat voor zijn eerste Klassieker en kan voor zichzelf geen genoegen nemen met een verlies. "Feyenoord is de kampioen en wij zijn Ajax. Wij zijn nog steeds Ajax. We hadden gisteren ook Olympique Marseille kunnen verslaan."

Wat Ajax zondagmiddag kan verwachten tegen Feyenoord is voor Steijn in ieder geval duidelijk. "Hetzelfde qua instelling en mentaliteit. Dat is ook zeker nodig. Dat heb je sowieso nodig en een duidelijke speelwijze, niet naïef zijn, zoals we gisteren wel eens waren. Al dat soort facetten daar ben je mee bezig." Of een eventuele overwinning op de aartsrivaal er voor kan zorgen dat de bubbel doorgeprikt wordt, weet Steijn niet. "We zijn een ploeg in opbouw en hebben nieuwe spelers. Er is genoeg over gezegd en over geschreven. Dit is een ploeg die we zelfvertrouwen moeten geven, gaat soms met vallen en opstaan maar ik heb veel vertrouwen."

Ajax neemt het zondagmiddag in de eigen Johan Cruijf ArenA vanaf 14.30 op tegen Feyenoord.