Wie is David Martínez?

Wie is David Martínez, de talentvolle Venezolaan op de radar van Ajax en PSV?

1 december 2023 om 09:15
Laatste update: 1 december 2023 om 09:15

Ajax hoopte zich spoedig te versterken met David Martínez, maar door getreuzel hoopt nu PSV toe te kunnen slaan. De zeventienjarige aanvaller staat in zijn thuisland Venezuela te boek als het grootste talent. Wie is Martínez precies? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

David Martínez is geboren op 7 februari 2006 in de stad El Tigre. Al snel bleek Martínez een enorm voetbaltalent en kreeg hij de kans bij profclub Monagas SC. De kleine buitenspeler maakt sinds vorig seizoen deel uit van de hoofdmacht en kwam tot dusver 38 keer in actie. In die duels was Martínez goed voor zes goals en vijf assists.

Interesse vanuit de Europese top

Martínez speelt ook al jeudinterlands voor Venezuela en doet dat voor de Onder-17 en Onder-20. Onlangs werd de 1.78 meter lange vleugelaanvaller nog verkozen tot speler van het toernooi op het South American U-17 Championship. De verrichtingen van Martínez worden nauwlettend in de gaten gehouden door Europese topclubs. Ajax hoopt de concurrentie te slim af te zijn en het talent volgend jaar naar Amsterdam te halen. Ajax wil pas komende zomer toeslaan, omdat Martínez eerst achttien moet worden. De Amsterdammers zouden al een akkoord hebben bereikt met Mónagas, maar na het ontslag van Sven Mislintant kwam de onderhandelingen stil te liggen. Doordat Ajax niets meer van zich liet horen, hoopt PSV komende zomer toe te kunnen slaan in Colombia.