Mislintat wilde tak binnen Ajax vernieuwen: 'Verjongingsslag was onvermijdelijk'

Mislintat wilde tak binnen Ajax vernieuwen
25 september 2023 om 18:48
Laatste update: 25 september 2023 om 18:53

Sven Mislintat was van plan om de scouting grondig aan te pakken bij Ajax. Volgens de Duitser moest de tak van de club verjongd worden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Mislintat, die zondagavond werd ontslagen door Ajax, verbaasde zich in Amsterdam over de manier van scouten. 'Dat volwassen mannen het vertikken met elkaar te vergaderen in het belang van de club die hen betaalt, noemde hij het belachelijkste wat hij in twintig jaar had meegemaakt in de voetballerij. Zo lang was de (senior) scouting volgens de datafetisjist ook in de tijd blijven hangen', schrijft het AD.

'Mislintat nam zich voor die tak na de transferperiode te vernieuwen. Een verjongingsslag was in zijn ogen onvermijdelijk', klinkt het. 'Dat bij die groep de kritiek op zijn ‘solistische werkwijze’ dan ook toenam, verraste hem niet. Sterker nog, bij zijn eerste transfer nam hij al de proef op de som door de onderhandelingen met AS Roma over Benjamin Tahirovic in beperkte kring te delen. Prompt verraste Ajax iedereen met een nieuwe speler. Toen Mislintat de volgende namen van doelwitten deelde met collega’s, bleef er geen enkele meer binnenskamers.'