'Voormalig politicus Asscher genoemd als mogelijke nieuwe commissaris Ajax'

'Voormalig politicus Asscher genoemd als mogelijke nieuwe commissaris Ajax'

25 september 2023 om 21:10
Laatste update: 25 september 2023 om 21:12

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf is Lodewijk Asscher in beeld om toe te treden tot de raad van commissarissen van Ajax. Dit zegt Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. De oud-fractievoorzitter van de PvdA is Amsterdammer en openlijk Ajax-Supporter.

Naast Asscher worden volgens Verweij ook andere namen genoemd, zoals Duncan Stutterheim, Lex Hes en Keje Molenaar. Er zouden zelfs meer dan twee commissarissen moeten vertrekken bij Ajax. Verweij: "Als het goed is, kan de bestuursraad afdwingen dat er nog twee extra commissarissen aftreden."

Ajax moet op zoek naar commissarissen met voetbalkennis nu Sven Mislintat is vertrokken. Verweij: "Er moeten twee commissarissen zitten die wél voetbalverstand hebben. Dan hoef je geen data-Duitser aan te stellen." Ook moet de plek van Jan van Halst ingevuld worden, die nu tijdelijk algemeen directeur is. 

Volgens Verweij worden "heel interessante namen" genoemd als nieuwe commissarissen bij de club. "De naam van Lodewijk Asscher valt, Duncan Stutterheim heb ik gehoord, die heeft in de Nederlandse Sportraad gezeten en is de grote man van ID&T (een entertainmentbedrijf in Amsterdam, red.). Maar ook the usual suspects, zoals Lex Hes en Keje Molenaar. Er gaan weer een heleboel namen rond."