Molenaar keert niet terug naar Ajax, Volendam steunt juridische stappen wel

Molenaar keert niet terug naar Ajax, Volendam steunt juridische stappen wel
25 september 2023 om 21:31

Keje Molenaar gaat voorlopig niet aan de slag bij Ajax om de Amsterdammers uit de crisis te helpen. Dit vertelt de oud-speler van Ajax, die in het verleden betrokken was bij de 'Fluwelen Revolutie', in Veronica Offside. 

Molenaar is momenteel werkzaam als adviseur bij FC Volendam. "Of ik dat erbij kan doen? Nou, dat lijkt me niet. We hebben maar één punt namelijk. We moeten dus hard aan de bak om puntjes te sprokkelen", aldus Molenaar. Hij geeft aan dat hij een Ajax-terugkeer voor nu aan zich voorbij laat gaan.

De raad van commissarissen van Ajax is in crisis na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat. Molenaar wil de club deze keer echter niet uit het slop trekken, zoals hij dat in het verleden deed tijdens de 'Fluwelen Revolutie'. "Wanneer ik weer bij Ajax aan het werk ga? Niet", is hij duidelijk.

De Volendammer heeft wel te maken met Ajax in zijn functie bij Volendam. De wedstrijd Ajax-Volendam is namelijk verplaatst zodat Ajax-Feyenoord uitgespeeld kan worden. "Wij zijn niet heel boos, maar wel teleurgesteld in de wijze waarop de KNVB dit weer even geregeld heeft", vertelt Molenaar. 

"Maar als het er dan op aan komt, wordt het belang van FC Volendam wel erg makkelijk opzij geschoven", vervolgt hij. Volendam steunt Ajax wel bij een eventuele gang naar de rechter. "Als Ajax naar de rechter gaat, gaan wij ze daarin steunen."

Molenaar vraagt zich af of de Klassieker ook verplaatst zou zijn als Ajax-Volendam gestaakt was. "Dat is in het algemene belang, dus dat is prima. Daardoor spelen we woensdagavond Ajax-uit en zaterdag PSV-uit. Dat is ook een makkie", grapt Molenaar.