Feyenoord-uitblinker blij met positie: 'Hier heb je meer vrijheid'

Feyenoord-uitblinker blij met positie: 'Hier heb je meer vrijheid'
30 september 2023 om 19:18

Feyenoord heeft in aanloop naar het volgende Champions League-duel met Atlético Madrid eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. Calvin Stengs was goed voor een doelpunt en een assist. Voor de camera's van ESPN verscheen de uitblinker om zijn zegje te doen over de wedstrijd.

"Ik voel me goed, goede overwinning, al meerdere wedstrijden gaat het lekker. Dus ik voel me gewoon goed", steekt Stengs van wal. De linkspoot krijgt de vraag of hij liever op tien of op rechtsbuiten speelt. "Ik kan het spel maken vanuit deze positie (nummer tien, red.). Aan de buitenkant ben je wat meer geplakt. Dus hier heb je meer vrijheid."

Stengs krijgt vervolgens de beelden van zijn goal voorgelegd. De linkspoot is opvallend veel betrokken bij goals dit seizoen."Bij Q had ik al het gevoel dat hij in de 16 zou komen. Dan moet je gretig zijn. Ik weet dat hij zo'n bal kan geven, hij heeft zo'n goede trap. Ik weet dat ik vaker moet komen en dat lukt ook. Ik heb zelfs nu nog momenten dat ik denk oh daar had ik moeten zijn."

De aanvaller annex middenvelder kan ook op complimenten rekenen van Karim El Ahmadi. "Ik vind hem heel belangrijk, zeker met z'n goals en assists. Hij heeft alleen wel een beetje ruimt nodig om te voetballen. Dat krijgt hij de tweede helft. Daarom zie je hem ook uitzakken naar de rechterkant daar heeft hij dan ruimte."