Van der Sar en bekritiseerde Hendriks ontvangen tonnen aan bonussen van Ajax

Van der Sar en bekritiseerde Hendriks ontvangen tonnen aan bonussen van Ajax
3 oktober 2023 om 17:55

Maurits Hendriks, één van de leden van de raad van commissarissen van Ajax, kreeg onlangs een bonus van 112.813 euro. Dat publiceert de club zelf in het jaarverslag, dat te lezen is op de website. Een deel van de supporters van Ajax vindt echter dat Hendriks allang zijn biezen had moeten pakken.

Zo was Hendriks naar verluidt een van de personen die pleitte voor het binnenhalen van technisch directeur Sven Mislintat. De periode van de Duitse bestuurder pakte dramatisch uit. Mislintat haalde voor 110 miljoen euro twaalf onbekende spelers, waarvan de meesten zich tot dusver niet laten zien zoals gehoopt. Ajax staat momenteel op een vijftiende plaats in de Eredivisie.

'Op de clubsite staat te lezen dat Hendriks een variabele beloning kreeg voor het realiseren van vooraf vast te stellen doelstellingen op het gebied van het verder ontwikkelingen en behouden van een topsportorganisatie voor de jeugdopleiding en Ajax Vrouwen', zo vat De Telegraaf samen. 'Andere doelstellingen hebben onder meer betrekking op de realisatie van het project De Nieuwe Toekomst.'

Edwin van der Sar, die onlangs vertrok als algemeen directeur, kreeg daarnaast een beëindigingsvergoeding van 300.000 euro, plus een bonus van 200.000 euro.