'Ontevreden Rijkhoff (18) overweegt Borussia Dortmund na twee jaar te verlaten'

Julian Rijkhoff overweegt al afscheid te nemen van Borussia Dortmund
3 oktober 2023 om 19:02

Julian Rijkhoff is mogelijk aan zijn laatste maanden bezig bij Borussia Dortmund, zo meldt Ruhr Nachrichten. De achttienjarige Nederlandse spits heeft naar eigen zeggen een moeilijke periode achter de rug.

Twee jaar geleden nam Rijkhoff afscheid van Ajax om aan de slag te gaan bij Borussia Dortmund. De spits, die in Nederland bekend staat als een van de grootste aanvallende talenten, hoopte afgelopen zomer al op een plek in de hoofdmacht van Die Schwarzgelben. Rijkhoff maakt zijn minuten nu alleen voor de O19 van de club.

"Ik ben heen en weer gestuurd, dat was lastig voor mij", steekt de Nederlander van wal, die toch al even met het eerste mocht trainen. Volgens het Duitse medium is de kans 'erg aanwezig' dat Rijkhoff de deur achter zich dicht gaat trekken in Duitsland. Een terugkeer naar Ajax zou dan wellicht tot de mogelijkheden behoren. De Amsterdammers werden voor vorige transferzomer al aan hem gelinkt.

Twee weken geleden kwam Rijkhoff nog in het nieuws wegens een pracht van een doelpunt. Die goal maakte de jongeling in de Youth League-wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain.