Spaanse media geven Orsato de zak: 'Zelfgemaakte student met honing op de lippen'

Dit schrijven de Spaanse kranten daags na het duel tussen PSV en Sevilla
4 oktober 2023 om 09:26

Daags na het gelijke spel in de Champions League tussen PSV en Sevilla is de blik in Spanje niet gericht op het spektakelstuk dat zich voordeed. Vooral arbiter Daniele Orsato krijgt het er flink van langs. Dit schrijven de Spaanse kranten over het duel van dinsdagavond.

 Orsato nam dinsdagavond drie belangrijke beslissingen. In de eerste helft keurde hij een onmiskenbare buitenspelgoal af van André Ramalho. In de tweede helft viel er twee keer negatief ene beslissing uit voor Sevilla. Het doelpunt van Adrián Pedrosa ging niet door vanwege hands en ook de tackle van Sergio Ramos waaruit de strafschop kwam wordt nogal betwist in Spanje.

Zelfgemaakte Orsato is toegewijde student

'De ploeg van Mendilibar stond in blessuretijd gelijk in een duel waarin ze wisten hoe ze moesten slaan en incasseren, maar het werd beslist door een scheidsrechter die er controversiële acties op naliet', begint Diario AS met haar conclusie. 'Het was een zelfgemaakte, zeer zelfgemaakte arbitrage, het soort dat UEFA de velden van Europa instuurt en waar Daniele Orsato de meeste toegewijde student is.'

'In twee enorm controversiële acties annuleerde de VAR eerst een doelpunt van Pedrosa vanwege een hand die aan de buik bleef plakken en later was er een val van Tillman in de zestien die de scheidsrechter niet had mogen beoordelen als strafschop. Alle televisiebeelden wijzen uit dat het een simpele vergissing is', luidt de eindconclusie van de Spaanse krant.

Orsato heeft honing op de lippen

Ook Mundo Deportivo kan zich niet vinden in de beslissingen van Orsato. 'Sevilla kreeg een harde klap te verduren in Eindhoven, waar ze een zelfgemaakte scheidsrechter kregen met honing op de lippen', aldus de Spaanse krant, dat het mis zag gaan voor Sevilla in het slot van de wedstrijd.

'Sevilla had het moeilijkste achter de rug, maar het leek erop dat ze aan het eind van de wedstrijd aan het slapen waren', vervolgt de Spaanse krant, die een dubieuze rol voor Orsato zagen. 'Eerst signaleerde Orsato een knockdown van Sergio Ramos op Tilllman. In de blessuretijd bevroor het hele witte team na een overtreding van Ramos. In het centrum werd gebruikelijk gewonnen door De Jong, waarna de bal door Teze in het doel werd geschoten', besluit de krant.