Update: Valencia eist rectificatie na uitspraken van Vinícius in de rechtbank

Vinicius in rechtbank om te getuigen tegen racistische beledigingen in Valencia
5 oktober 2023 om 16:42
Laatste update: 5 oktober 2023 om 16:42

Vinicius is donderdagochtend aangekomen bij de rechtbank van Madrid, om te getuigen tegen de racistische beledigingen die de voetballer om zijn oren kreeg eind mei. In het Mestalla van Valencia was de aanvaller van Real Madrid het mikpunt van haat en racisme.

Op 21 mei was Vinicius het mikpunt van racisme tijdens de nederlaag van Real tegen Valencia. De wedstrijd in het Mestalla liep compleet uit de hand. Na een opstootje kreeg Vincius zelfs rood, nadat hij een klap uitdeelde toen hij door een tegenstander in een houdgreep werd genomen. De rode kaart werd later geseponeerd en Valencia kreeg een boete opgelegd vanwege de racistische supporters.

Drie jongeren, tussen de 18 en 21 jaar, worden nu onderzocht in hun rol tijdens de racistische leuzen in het Mestalla, waar zij de rest van hun leven al niet meer welkom zijn. Via een videoverbinding getuigt Vinicius nu tegen de verdachten. Spaanse media verwachten dat hiermee de eerste procedure in de zaak zal worden afgerond. De verklaring van Vinicius werd al tot twee keer toe uitgesteld.

Update: Valencia eist rectificatie van Vinícius Jr.. De Braziliaanse aanvaller vond dat hij racistisch werd bejegend door het hele stadion, maar daar gaat de club niet in mee. 'De Valencia-fans kunnen niet als racistisch worden aangemerkt en Valencia eist dat Vinicius Jr. zijn vermeende verklaring vanochtend publiekelijk rectificeert', schrijft de club.