Berghuis haalt Ajax-stokpaardje naar boven: 'Dan win je gewoon geen wedstrijden'

Steven Berghuis vindt dat Ajax teveel kansen heeft weggegeven tegen AEK Athene
5 oktober 2023 om 23:11

Steven Berghuis heeft opnieuw zijn zorgen uitgesproken over Ajax. De aanvallende middenvelder zag zijn ploeg opnieuw een hoop kansen weggeven en stelt dat het lastig wordt om dan wedstrijden te winnen.

Berghuis, die tegen AEK Athene weer op tien speelde, keek na de wedstrijd op zijn telefoon. Daar zag hij een opvallende statistiek: in de eerste helft loste de Grieken dertien schoten. "Dat is gewoon veel te veel", begint hij voor de camera van Ajax TV. "We moeten er gewoon kritisch op zijn. In de long run win je dan gewoon geen wedstrijden."

Ook in het opbouwende spel zag Berghuis dat er weer dingen fout gingen. "Op een gegeven moment werd het wel zwaar, want het veld werd heel lang en het ging op en neer. Het leek wel een tenniswedstrijd. Natuurlijk, dat wil je niet. Het liefst sta je georganiseerd. Er is veel ruimte voor verbetering. We mogen niet tevreden zijn met de 1-1 en ons spel."

De teksten van Berghuis zijn redelijk opmerkelijk te noemen. Ze staan namelijk in contrast met de uitspraken van ploeggenoten Devyne Rensch en Steven Bergwijn, die wel progressie zagen bij de Amsterdammers.