Selectie Jong Oranje bekend: Maatsen en Taylor erbij, Gravenberch blijft thuis

Selectie Jong Oranje bekend: 23 namen voor duels met Georgië en Gibraltar
6 oktober 2023 om 14:15
Laatste update: 6 oktober 2023 om 14:22

De selectie van Jong Oranje is bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels met Georgië en Nederland. Bondscoach Michael Reiziger rekent op 23 namen om de kwalificatiereeks in oktober met succes af te sluiten. 

Jong Oranje komt 12 oktober in actie tegen Jong Georgië en sluit de reeks op 17 oktober af tegen Jong Gibraltar. Namen als Devyne Rensch en Kenneth Taylor zijn terug te vinden in de lijst. Brian Brobbey doet mee met het grote Oranje en valt dus weg voor de jeugdploeg. Ian Maatsen was in september nog te vinden bij de hoofdmacht van Oranje, maar bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen de speler van Chelsea niet te selecteren voor de definitieve selectie. 

Reiziger wist met Jong Oranje nog niet te winnen in de eerste drie kwalificatieduels. Jong Oranje staat met drie gelijke spelen op de derde plek in Groep A en moet Jong Georgië en Jong Portugal voor zich laten gaan. Jong België staat laatste in de groep. De ploeg van Reiziger kan enorm goede zaken doen door minstens vier punten te pakken in de twee duels, anders wordt kwalificatie voor het EK O21 een lastig verhaal.

De huidige stand in Groep A:

1. Jong Georgië 5 (3)
2. Jong Portugal 4 (3)
3. Jong Oranje 3 (3)
4. Jong België  2 (3)