'Eringa hield Van Gaal buiten de Ajax-deur, maar die sprak al drie keer met Kroes'

'Eringa hield Van Gaal buiten de Ajax-deur, maar die sprak al drie keer met Kroes'
6 oktober 2023 om 19:24

Volgens Mike Verweij en Valentijn Driessen heeft Louis van Gaal al gesprekken gevoerd met de bestuurlijke top van Ajax. De ervaren oud-coach en -bestuurder werd onlangs aangesteld als technisch adviseur van de raad van commissarissen. In de Kick-off-podcast van De Telegraaf bespreken beide heren de ontwikkelingen in Amsterdam.

Driessen weet te melden dat Van Gaal al 'allerlei gesprekken' voert. "Dat is ook heel normaal, want daar is hij voor", vertelt de journalist. "Er moet zo snel mogelijk geacteerd worden. Je kunt niet blijven wachten. Hij is adviseur van de raad van commissarissen en er is een raad van commissarissen, dus hij is nu al volop bezig."

"Hij heeft al drie gesprekken gevoerd met Alex Kroes", vult Verweij aan. "Dat mocht toen, omdat Van Gaal functieloos was. Nu hij in functie is, wordt dat allemaal wat gecompliceerder, maar achter de schermen zal dat wel gewoon gebeuren. De komst van een nieuwe technisch directeur, en er moet binnenkort misschien een ei worden gelegd over Maurice Steijn, doe je natuurlijk in samenspraak met je nieuwe algemeen directeur."

De komst van Van Gaal was er wellicht niet van gekomen als Pier Eringa nog de scepter zwaaide in de rvc, maar hij trad twee weken geleden terug. "Eringa heeft drie weken lang Louis van Gaal buiten de deur gehouden. Hij was geen voorstander van de komst van Louis van Gaal", aldus Verweij.

Ook de situatie van Alex Kroes, de aanstaande algemeen directeur, wordt besproken. Hij heeft nog een concurrentiebeding met AZ en kan daardoor pas in maart 2024 bij Ajax aan de slag. De kosmt van Kroes wordt over het algemeen als één van de voornaamste oplossingen gezien voor de chaos in Amsterdam. Driessen heeft goede hoop voor de club. "Misschien gaat het nu wel gebeuren. Louis van Gaal heeft een goede relatie met AZ. Je hebt best kans dat ze nu om de tafel gaan zitten om het uit de wereld te helpen. Dan kan hij misschien wel eerder beginnen."