Ten Hag duidelijk na winst

Ten Hag spreekt duidelijke taal na winst in slotfase: 'Je maakt je eigen geluk'

7 oktober 2023 om 19:14

Erik ten Hag heeft zaterdag weer eens drie punten gepakt met Manchester United. De Nederlandse manager zag zijn ploeg op de valreep tweemaal scoren, maar wil niet spreken over geluk.

Ten Hag spreekt na de wedstrijd de media toen en is trots op het feit dat United met 2-1 wist te winnen van Brentford. De Nederlander weigert te spreken van geluk nadat Scott McTominay in de slotfase tweemaal scoorde. "Je maakt je eigen geluk", begint Ten Hag. "Ik ben erg trots op dit team. Ze bleven door gaan en hielde geloof. Ik wil de fans bedanken. Zij hebben ons gesteund tot het ommekeer moment. Je voelde de explosie en om dat te beschrijven… Dat lukt me niet, maar het is een fantastisch gevoel."

United deed dus goede zaken door na twee verliespartijen weer te winnen. Ten Hag had ook goede woorden over voor doelpuntenmaker McTominay. "Als je zo laat in het veld komt en zo veel spirit en energie in de ploeg brengt, dan is dat echt fantastisch om te zien. Scott ging voorop in de strijd en liet zien dat we nog geloofden in een comeback. Scott vocht voor elke meter, voor elke bal. Ik weet niet of het mijn beste wissel ooit was bij United, daar gaat het ook niet om. Dit was vooral een teamprestatie. Deze wedstrijd vat ook ons seizoen samen. Het zit vaak tegen bij ons, maar je moet uiteindelijk je eigen geluk afdwingen. Dat hebben we nu gedaan. We hebben nooit opgegeven."