Grappen over Ajax in Jong Oranje-kleedkamer: 'Trek me er niet veel van aan'

Grappen over Ajax in Jong Oranje-kleedkamer: 'Trek me er niet veel van aan'

9 oktober 2023 om 19:38
Laatste update: 9 oktober 2023 om 19:39

Jorrel Hato vindt het fijn om even weg te zijn van het chagrijn dat momenteel rondom Ajax hangt. De nog altijd pas zeventienjarige centrumverdediger gaat komende week met Jong Oranje op pad in de strijd om EK-kwalificatie. In gesprek met de NOS vertelt hij dat hij goed kan switchen qua focuspunten en dat het vertrouwen in trainer Maurice Steijn nog altijd groot is.

Het zit Hato en Ajax de laatste weken niet mee. De Amsterdammers verloren zondag met 1-2 van AZ en staan daardoor voorlopig  op een zestiende plaats in de Eredivisie. Dat Hato in de kleedkamer van Jong Oranje links en rechts wat grappende opmerkingen naar zijn hoofd krijgt, vindt hij niet erg. "Ik trek me er niet veel van aan", vertelt hij. "Ik ben nu hier en dan focus ik mij op Jong Oranje. En als ik bij Ajax ben, focus ik mij weer op Ajax."

Hij denkt dat het binnenkort beter zal gaan en stipt punten van houvast aan. "Het vertrouwen dat we hebben, dat de jongens hebben. Op dit moment gaat het niet goed, maar ik zie bij de trainer en de jongens dat we vertrouwen hebben. We hebben nog 28 speelrondes om het recht te zetten."

Ga er maar aan staan, zeventien jaar en ondertussen niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. Het verhaal van Hato is een bijzondere. "Je bent basisspeler, je speelt bij Ajax 1, natuurlijk wordt veel van je verwacht." Hato geeft toe dat dat soms best lastig kan zijn. "Maar het maakt niet uit of je jong bent. Dat hoort erbij, dus ik vind het niet gek. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid, maar dat vind ik eigenlijk wel leuk."

Komende donderdag mag hij zich waarschijnlijk laten zien tegen Georgië. De dinsdag daarop staat de ontmoeting met Gibraltar op het programma. "Op dit moment is het oké om bij Jong Oranje te zijn, omdat het bij Ajax wat minder gaat, maar je wilt dat het zo snel mogelijk weer goed gaat bij Ajax", besluit Hato.