Koeman wil niet vertellen wie er keept bij Oranje, maar: 'Jullie zijn slim genoeg'

Koeman wil niet vertellen wie er keept bij Oranje, maar: 'Jullie zijn slim genoeg'
12 oktober 2023 om 14:38
Laatste update: 12 oktober 2023 om 14:39

Ronald Koeman heeft deels bekendgemaakt wie er vrijdag bij Oranje onder de lat staat in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. De bondscoach wilde er geen namen aan vuil maken, maar denkt dat de journalisten 'slim genoeg zijn' om te weten wie er gaat kepen. Het ziet er alleszins naar uit dat Bart Verbruggen zijn debuut mag gaan maken.

Verbruggen van Brighton & Hove Albion lijkt overal op poleposition te staan. Nick Olij zit immers voor het eerst bij de definitieve selectie en Andries Noppert werd pas opgeroepen toen Mark Flekken zich geblesseerd afmeldde. Koeman heeft aan zijn doelmannen verteld wie er gaat keepen. "Dat heb ik wel gedaan ja", zei hij donderdag op de persconferentie.

Hij wil het de aanwezige pers echter nog niet direct vertellen. "Nee, dat ga ik niet doen." Waarom niet? "Omdat ik dat lekker zo wil laten", luidt  het antwoord van de bondscoach. "Maar volgens mij zijn de meesten van jullie slim genoeg om te weten wie er in de goal gaat staan." "Dus de naam die het meest genoemd wordt, is degene wie in de goal staat?", vraagt Pascal Kamperman van ESPN. "Volgens mij wel, ja."

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond om 20.00 uur het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk. De Fransen hebben uit vijf wedstrijden tot dusver de volle buit gepakt en staan dus eerste in de poule. Oranje verzamelde negen punten uit drie wedstrijden en staat tweede. De nummers een en twee plaatsen zich uiteindelijk voor het eindtoernooi in Duitsland van volgend jaar.