Feyenoord-huurling moet Gimenez afstoppen: 'Heb wel idee hoe hem uit te schakelen'

Feyenoord-huurling moet Gimenez afstoppen
18 oktober 2023 om 21:36

Ramon Hendriks keert komend weekend terug bij Feyenoord, dat hem op huurbasis heeft gestald bij Vitesse. De centrale verdediger moet de man in vorm Santiago Gimenez zien uit te schakelen.

Hendriks kon in De Kuip niet op speelminuten rekenen en vertrok deze zomer op huurbasis naar Vitesse. Komend weekend wacht het treffen tussen de Arnhemmers en zijn werkgever en daar kijkt Hendriks enorm naar uit. De linkspoot zal zijn duels uitvechten met Gimenez, die in een bloevorm verkeert. "Santiago is echt een slimme spits. Hij past zijn loopacties aan de positionering van de verdedigers aan. Hij weet ook exact wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet uitzakken. Op die zaken moeten wij inspelen", vertelt Hendriks in gesprek met De Gelderlander.

"Ik heb ook wel ideeën hoe hem uit te schakelen', vervolgt de verdediger. "Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha. Duidelijk is dat we één-tegen-éénsituaties moeten voorkomen. Die kunnen dodelijk zijn. Als je compact staat, dicht bij elkaar, geef je altijd minder kansen weg."