Juventus komt met statement na gokschandaal: 'Wij zullen hem blijven steunen'

Juventus komt met statement na gokschandaal: 'Wij zullen hem blijven steunen'

19 oktober 2023 om 17:31

Juventus heeft een standpunt ingenomen wat betreft Nicolò Fagioli, die de komende maanden is geschorst na een enorm gokschandaal in Italië. De club stelt er alles aan te doen om de eigen speler te helpen en is ook niet van plan om Fagioli in de steek te laten. 

Juventus spreekt zich uit via een statement die op de clubsite te lezen is. Fagioli werd onlangs zeven maanden geschorst vanwege illegale gokactiviteiten. 'De club heeft de straf vernomen en bevestigt de volledige steun aan Nicolò Fagiolio om dit te overwinnen. Wij zullen de nodige steun bieden zodat hij ook therapie kan volgen en zullen met de bond werken om afspraken te maken', schrijft de club.

'We zijn er heilig van overtuigd dat Nicolò samen met de club, zijn ploeggenoten, familie en andere professionals terug kan komen van deze straf. Zodra zijn schorsing erop zit, willen wij hem terughalen bij de ploeg', luidt het oordeel van Juventus. Het werd medio oktober bekend dat een groot aantal Italiaanse- en Serie A-spelers betrokken zou zijn bij illegale gokactiviteiten. Fagioli werd al veroordeeld, maar namen als Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo en de Pool Nicola Zalewski zijn genoemd.