Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot moet wederom schuiven in de achterhoede

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot moet wederom schuiven in de achterhoede
21 oktober 2023 om 09:18

Bart Nieuwkoop begint zaterdagavond waarschijnlijk weer in de basis bij Feyenoord. De rechtsback is tegen Vitesse volgens het Algemeen Dagblad indirect de vervanger van de geblesseerde Gernot Trauner. Ook de volledig herstelde Justin Bijlow keert terug.

Trauner is nog altijd niet voldoende hersteld van zijn blessure en zal daardoor niet inzetbaar zijn. Lutsharel Geertruida wordt daarom naar het centrum verschuift. Op rechtsback is er dan plek vrij voor Nieuwkoop. De verdediger keerde afgelopen zomer terug in Rotterdam en kwam tot dusver vier keer in actie. Tegen PEC Zwolle besloot Slot ook al om het gemis van Trauner op die manier in te vullen.

De verdediging wordt verder gecompleteerd met David Hancko en Quilindschy Hartman, die afgelopen week een uitermate sterk interlanddebuut bij het Nederlands elftal beleefde. Justin Bijlow keert terug in het duel na een polsbreuk. Timon Wellenreuther moet dus genoegen nemen met een plaats op de bank.

Het middenveld wordt al enkele weken gevormd door Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs. Het moet dus gek lopen als Slot daar wijzigingen in gaat doorvoeren. De voorhoede bestaat bij afwezigheid van Luka Ivanusec zoals te doen gebruikelijk uit Igor Paixão op links, Santiago Giménez in de spits en Yankuba Minteh op rechts. De Kroaat heeft last van opgerekte enkelbanden en lijkt binnenkort de groepstraining weer te kunnen hervatten.

Feyenoord – Vitesse begint zaterdagavond om 21.00 uur in De Kuip. Via Langs de Lijn zal VoetbalNieuws live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.