'Van 't Schip kan razendsnel beginnen bij Ajax: eventuele startdatum bekend'

'Van 't Schip kan snel beginnen bij Ajax: mogelijke startdatum bekend'

23 oktober 2023 om 20:23

Nu Maurice Steijn is ontslagen als trainer van Ajax, gaat de club John van ’t Schip naar alle waarschijnlijkheid vragen om de rest van het seizoen voor de groep te staan. Volgens Voetbal International zou de oud-speler al op 1 november kunnen beginnen.

De naam van Van 't Schip staat bovenaan de lijst bij Ajax. De 59-jarige voormalig aanvaller zou in eerste instantie een functie in het technisch hart gaan bekleden, maar nu Steijn is ontslagen, is de situatie uiteraard compleet anders. Van 't Schip zou zelf wel oren hebben naar een trainersfunctie, weet VI.

Ajax maakte tegelijkertijd met de berichten over Steijn bekend dat Hedwiges Maduro voorlopig de honneurs zal gaan waarnemen. Komende donderdag spelen de Amsterdammers in de Europa League uit tegen Brighton & Hove Albion. Zondag staat het competitieduel met PSV op het programma.

Maduro heeft overigens geen papieren om Ajax langer te leiden dan uiterst nodig. Van 't Schip wel. De geboren Amsterdammer kwam in de jaren ’80 en ’90 voor de club uit en was er in het seizoen 2008/2009 al eens interim-coach. Toen volgde hij tijdelijk de ontslagen Marco van Basten op.