Mexicaans fenomeen stijgt in waarde: dit is hoeveel goalgetter Giménez waard is

Dit is de waarde van Santiago Giménez
11 januari om 23:00
Laatste update: 11 januari om 23:00

Santiago Giménez weet van geen ophouden. De Mexicaan scoort aan de lopende band en gaat Feyenoord naar alle waarschijnlijkheid een flinke zak geld opleveren als hij onhoudbaar gaat zijn. Hoeveel Giménez waard is, brengt VoetbalNieuws in beeld.

Dat het voor de wind gaat met Giménez is een understatement. In de Champions League schoot de spits Feyenoord eigenhandig naar de overwinning tegen Lazio en zelfs in De Klassieker maakte Giménez een hattrick. Toen Feyenoord hem over nam was Giménez volgens Transfermarkt zes miljoen euro waar en datzelfde bedrag werd voor hem betaald. Nu is dat nog maar een schijntje van zijn waarde.

In maart 2023 volgde er een stijging van zes naar negen miljoen euro. Drie maanden later schoot de transferwaarde van Giménez voor het eerst écht de lucht in. Dit kwam natuurlijk door de vele doelpunten die de Mexicaan maakte. Na zijn sterke seizoen met in totaal 28 doelpunten in vijftig wedstrijden, volgde er afgelopen zomer een flinke stijging.

Hoeveel is Giménez nu waard?

In de zomer steeg de waarde van Giménez naar 25 miljoen euro. Een flinke verbetering, maar dat zit nog niet in de buurt van zijn huidige waarde. Momenteel is 'het Rotterdamse fenomeen' volgens Transfermarkt maar liefst vijftig miljoen euro waard!

De zaakwaarnemer van Giménez onthulde onlangs dat Real Madrid en Tottenham Hotspur het dichtst bij zijn mogelijke handtekening zijn. Het is maar de vraag of Feyenoord haar goudhaantje kan behouden tot het einde van het seizoen, want als er een majestueus bod op tafel komt, zou Giménez wellicht in de winter al wel kunnen vertrekken. Ook Bayern München, FC Barcelona, West Ham United en Eintracht Frankfurt werden met hem in verband gebracht.