Bellingham beslist Clásico met wereldgoal én treffer in blessuretijd

28 oktober 2023 om 18:10

Er is zaterdag in de blessuretijd een winnaar voortgekomen uit de Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. De Catalanen kwamen snel op voorsprong, maar moesten in de tweede helft een wereldgoal van Jude Bellingham incasseren. De Engelsman sloeg daarna in blessuretijd nog één keer toe: 1-2.

Bij Barcelona is Frenkie de Jong nog altijd niet inzetbaar en startte onder meer Fermín op het middenveld. De thuisploeg begon goed, want Ilkay Gündogan zette Barça al binnen tien minuten op voorsprong. Het duel ging gelijk op, maar in de eerste helft wist Real niet meer te scoren.

In het tweede bedrijf was het Bellingham die, zoals wel vaker, zijn ploeg redde. De Engelsman haalde na ruim een uur spelen verwoestend uit en tekende voor de gelijkmaker. In de blessuretijd van de tweede helft ging het alsnog mis voor Barcelona en zorgde Bellingham voor de 1-2.

Door de overwinning van Real is de voorsprong op Barcelona nu opgelopen naar vier punten. De Koninklijke staan op punten gelijk met het nog altijd verrassende Girona, dat dit weekend ook wist te winnen.