John van 't Schip rest van het seizoen interim-coach bij Ajax

Gepresenteerd en al: Van 't Schip rest van het seizoen tussenpaus van Ajax

30 oktober 2023 om 11:04

Ajax heeft John van 't Schip gepresenteerd als nieuwe interim-coach. De voormalig speler van de club neemt per direct het stokje over van Hedwiges Maduro, die na het ontslag van Maurice Steijn naar voren werd geschoven.

De komst van Van 't Schip naar Ajax hing al langer in de lucht. De 59-jarige zou eerst als technisch adviseur aan de slag gaan. Door de huidig beklede laatste plaats in de Eredivisie liggen de verhoudingen echter anders, zowel in de bestuurskamer als op het veld. Vanaf volgend seizoen krijgt Van ’t Schip wél een functie in de technisch management van de Ajax.

Naar Amsterdam neemt Van 't Schip de Australiër Michael Valkalis mee als zijn assistent. Beide heren werkten in het verleden samen in Australië, Griekenland en bij PEC Zwolle. Maduro gaat waarschijnlijk ook weer die rol bekleden. Zijn positie wordt net als die van Saïd Bakkati zo spoedig mogelijk besproken. Dave Vos keert naar verwachting terug als hoofdcoach van Jong Ajax.

Van 't Schip was eenmaal eerder eindverantwoordelijke in Amsterdam. In 2009 nam hij de taken van de toen ontslagen Marco van Basten over. Voor hem wacht meteen een zware klus. De voormalig aanvaller moet Ajax uit de degradatiezone halen en weer enigszins naar de top van de Eredivisie leiden.