Ajax klimt met Van 't Schip aan het roer degradatiezone uit na winst op Volendam

Ajax boekt tweede overwinning van het seizoen
2 november 2023 om 21:54
Laatste update: 2 november 2023 om 22:22

Met John van ’t Schip aan het roer heeft Ajax de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. In eigen huis werd de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam met 1-0 gewonnen, waardoor Ajax de degradatiezone van de Eredivisie uit is geklommen.

In het eerste basiselftal onder interim-trainer Van ’t Schip was er plek voor de twintigjarige debutant Ar'Jany Martha, die zijn mannetje lang stond. De supporters in de Johan Cruijf ArenA moesten geduldig zijn, want Ajax en Volendam gingen na een doelpuntloze eerste helft met een tussenstand van 0-0 aan de thee. De Amsterdammers kwamen sterk de kleedkamer uit en gingen op jacht naar de openingstreffer. Die kan er in 57e minuut, toen aanvoerder Steven Bergwijn op aangeven van Brian Brobbey kiezelhard raak schoot.

In de 70e minuut moesten de supporters van Ajax even serieus hun adem inhouden, toen Robert Mühren een-op-een op doelman Diant Ramaj afging. De Duitser toonde zijn klasse en keerde de inzet van de Volendam-spits. Zo bleef de voorsprong van de thuisploeg nog staan, maar rook Volendam weliswaar serieuze kansen.

Tien minuten voor tijd werd Brobbey vervangen door Chuba Akpom. De zomeraanwinst kwam dit seizoen nog niet tot scoren voor Ajax, maar bleek zijn invalbeurt snel te verzilveren. Zo tekende de spits met nog één minuut reguliere speeltijd op de klok voor de eindstand van 2-0. Zo wist Ajax voor de tweede keer dit seizoen de volle buit te pakken en de drie punten in de Johan Cruijf ArenA te houden. Hierdoor klimmen de Amsterdammers de degradatiezone uit en is het na negen wedstrijden terug te vinden op plek vijftien.