Van 't Schip geniet na Ajax-terugkeer: 'Iedereen heeft me geweldig opgevangen'

Van 't Schip geniet na Ajax-terugkeer
2 november 2023 om 22:49

John van 't Schip is blij met de goede start als trainer van Ajax. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van FC Volendam en geven de rode lantaarn daarmee over aan FC Utrecht. Van 't Schip maakte vooraf een diepe indruk met een speech over zijn persoonlijke situatie.

Van 't Schip verloor onlangs zijn vrouw aan een vreselijke ziekte, maar besloot toch de trainersklus bij Ajax aan te nemen. "Ik heb het gedurende de week er niet over gesproken met de jongens, maar ik vond dit wel een mooi moment", vertelt Van 't Schip bij ESPN over zijn speech. "Ik heb veel energie gekregen van de trainingen en hoe we met elkaar omgaan. Dat heeft mij geholpen met het proces." 

"Met name als ik op de club ben. Als ik in de auto zit of thuis ben is het natuurlijk nog hartstikke vers", vervolgt de interim-trainer van de Amsterdammers. "Alle mensen bij de club hebben me gewoon geweldig opgevangen."

Aanvoerder Bergwijn gaf bij ESPN aan dat de speech veel losmaakte in de kleedkamer. "Ik krijg kippenvel als ik eraan denk. De positie waar de trainer inzit, dat hij dan ons komt helpen, dan wil je als team nog een stap extra zetten. Dat maakt wel wat in mij los. Toen hij aan het praten was kreeg ik een brok in mijn keel. Dan wil je deze wedstrijd voor hem en zijn vrouw winnen", aldus Bergwijn.