'Feyenoord werd maar niet wakker in Brabant, niveau moet tegen Lazio zeker omhoog'

Dit schrijven de ochtendkranten over Feyenoord
5 november 2023 om 09:15
Laatste update: 5 november 2023 om 09:16

Feyenoord had het lastig op bezoek bij RKC Waalwijk, maar stapte uiteindelijk met drie punten de bus in. Voetbalnieuws zet de kranten op een rij na de overwinning van de ploeg van Arne Slot.

Het Algemeen Dagblad zag dat het stroef liep bij de regerend landskampioen. 'Na de 1-0 schoot Quinten Timber keurig 1-1 binnen, maar een paar minuten later had Yassin Oukili de 2-1 alweer op z’n schoen. Feyenoord leek maar niet echt wakker te worden in Brabant.' Het AD zag dat Feyenoord in het tweede bedrijf de bovenliggende partij was. 'Na de pauze volgde een ware belegering van het doel van Spenkelink. Een ingestudeerde corner werd uiteindelijk de redding.'

'Niveau moet tegen Lazio een paar tandjes omhoog'

'Feyenoord had het geluk dat het in Waalwijk meer dan een helft met een man meer kon spelen', was de conclusie van De Telegraaf die oog hadden voor de aanvallende speelstijl van Feyenoord. 'In Waalwijk rekende Arne Slot erop dat zijn ploeg de misstap tegen FC Twente snel zou rechtzetten en vanzelfsprekend vertrouwde hij daarbij op de immer aanvallende speelstijl die hij heeft geïntroduceerd sinds zijn komst in De Kuip. Dan moet de uitvoering wel goed zijn en blijft het zeker op een spiegelgladde en doorweekte grasmat levensgevaarlijk bij elke counter. Binnen 25 minuten kreeg Feyenoord al zo’n dodelijke counter om de oren.'

Uiteindelijk wist Feyenoord de achterstand om te draaien. 'Het werd even een spervuur op de uitblinkende RKC-keeper Mark Spenkelink. Halverwege de tweede helft moest het tiental van Fraser toch capituleren. Maar tegen Lazio zal het niveau dinsdag nog een paar tandjes omhoog moeten.'

De NOS vatte de wedstrijd kort samen. 'Feyenoord heeft in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met de nodige moeite drie punten gepakt.' De omroep had ook oog voor 'de missers van Giménez.' De Mexicaan kreeg kans op kans, maar miste zelfs vanaf elf meter.