Taylor aan de schandpaal genageld: "Zonder hem ging het veel beter lopen"

Taylor aan de schandpaal genageld: "Zonder hem ging het veel beter lopen"

6 november 2023 om 12:03

Kenneth Taylor wist zondag geen grootse indruk te wekken in het duel met sc Heerenveen, menen Kenneth Perez en Marciano Vink. Het tweetal analisten stelt dat de jonge middenvelder van Ajax nog een lange weg te gaan heeft. 

Onder John van 't Schip lijken meerdere spelers beter te renderen dan in het begin van het seizoen, maar daar is Taylor er niet een van, aldus Perez. "Hij heeft wel veel loopvermogen. Het begint ermee dat je dat in je hebt om het te kunnen doen. Hij is nog jong en moet van alles nog leren. Ik hoorde hem van de week zeggen dat hij een leider wil zijn... Hou alsjeblieft op. Ga je eerst ontwikkelen", meent de Deen in Dit Was Het Weekend.

Met de komst van Silvano Vos werd het verdedigend een stuk beter, meent Vink. "Ajax kreeg meer controle, waardoor er niet weer grote afstanden ontstonden", iets wat in de eerste helft anders was. "Op een gegeven moment kon Heerenveen er zo doorheen lopen. Op die acht-positie mist hij (Taylor, red.) het gogme om die vijf tot tien meter aan te sluiten, om kort op iemand te zitten en om die gozer niet te laten draaien. Hij is een fantastische voetballer, maar hij mist het gif."