Ajax-aandeelhouders mogen nog niet oordelen over RvC en directie

Nog geen decharge mogelijk bij Ajax
7 november 2023 om 19:42

Tijdens de aandeelhoudersvergadering zal er geen oordeel komen over het functioneren van de directie en Raad van Commissarissen van Ajax. Op de eigen clubsite geven de Amsterdammers aan dat de onderwerpen van de agenda zijn geschrapt.

Op 17 november staat de vergadering voor aandeelhouders van Ajax op het programma. Tijdens het moment zal er geen mogelijkheid zijn om het door Ajax gehanteerde beleid goed te keuren. In Amsterdam vindt de directie en RvC-leden het ongepast om de aandeelhouder voor een zogenoemde decharge te vragen. Dit vanwege het nog lopende onderzoek naar de ontslagen oud-technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser wordt verdacht van belangenverstrengeling bij de transfer van Borna Sosa.

Bij het verlenen van eventuele decharge, kan de directie en RvC van Ajax niet langer aansprakelijk worden gesteld voor het gevoerde beleid tijdens de periode met Mislintat als technisch directeur. Mocht er uit het onderzoek naar voren komen dat leden van directie en RvC hebben verzaakt, dan kan het aansprakelijk worden gesteld voor de schade die Ajax geleden heeft.