Ramaj had Ajax-transfer niet verwacht, maar heeft alle vertrouwen in zichzelf

Ramaj verrast door Amsterdamse-interesse: 'Maar speel altijd al als Ajax-keeper'

11 november 2023 om 07:50
Laatste update: 11 november 2023 om 08:45

Diant Ramaj was verrast toen Ajax zich voor hem meldde, maar geeft aan alles in zich te hebben om te slagen in Amsterdam. De doelman hoopt zijn positie onder de lat te behouden en heeft een duidelijk doel voor dit seizoen.

In de zomer verraste Ajax door zeker vijf miljoen euro te betalen voor Ramaj. De doelman had pas enkele wedstrijden achter zijn naam staan en bleek uiteindelijk ook derde keeper te zijn. "Ik was vanwege het geringe aantal duels  achter mijn naam verrast dat er nu al een grote club voor me kwam, maar niet verbaasd dat Ajax interesse toonde. Ik speel al mijn hele leven als een Ajax-keeper en pas qua stijl perfect bij de club. Dat heb ik ook al laten zien, maar zal ik nu elke keer moeten tonen. Goed is niet goed genoeg", vertelt Ramaj tegenover De Telegraaf.

Ramaj was verbaasd dat hij in het begin op de bank plaats moest nemen. "Tot dusver ben ik tevreden over mijn prestaties, maar een keeper mág nooit achteroverleunen. Gemakzucht veroorzaakt fouten en bijna elke fout van een keeper kost het team een tegendoelpunt. Ik moet elke speelminuut gefocust zijn." Voor dit seizoen heeft de doelman duidelijke doelen. "Mijn eerste doel is hier te slagen en de club te helpen zo snel mogelijk weer om de eerste plaats te spelen. Ajax hoort in de Champions League. Dit seizoen zal het moeilijk zijn om kampioen te worden, dus willen we wedstrijd voor wedstrijd winnen om Europees voetbal te halen."