Analist niet onder de indruk: 'Benfica is een dramatische ploeg'

23 februari 2022 om 22:00

Rafael van der Vaart is niet onder de indruk van het spel van Benfica in de eerste helft tegen Ajax. Volgens de analist schieten de Amsterdammers zichzelf in de voet als ze niet met een resultaat van het veld stappen in Lissabon.

De voormalig Oranje international ziet één ploeg die in vorm is en één ploeg die het lastig heeft. "Ajax heeft controle. Ik vind Benfica heel zwak", vertelt Van der Vaart aan Ziggo Sport. "Ze komen er alleen wel een paar keer gevaarlijk uit. Door de fouten van Benfica wordt Ajax geholpen. Er zat veel meer in dan die twee goals", is hij kritisch.

Van der Vaart toont zich onder de indruk van Antony. De Braziliaanse dribbelaar draaide twee tegenstanders binnen de minuut tureluurs met een weergaloze actie. "Het is een wereldspeler met zoveel vertrouwen en dan lukt het ook nog eens. Daarnaast is het functioneel."

De voormalig Ajax-aanvoerder vindt dat Ajax niets te verwijten valt bij de tegentreffer van Benfica. Na een scrimmage schoot Sébastien Haller de bal ongelukkig in eigen goal. "De kans is er om het nu af te maken. Deze ploeg is drama. Ik had ze veel sterker verwacht. Ze moeten niet denken: 'Oh, het is 1-2. We zijn tevreden", besluit hij.