Jansen over uitspraken Ajax-trainer Ten Hag: 'Het was vervelend en ongepast'

4 maart 2022 om 09:25
Laatste update: 4 maart 2022 om 10:06

Pascal Jansen is niet te spreken over de uitspraken die collega Erik ten Hag deed over AZ-aanvoerder Owen Wijndal. De Ajax-trainer meldde een dag voor het bekertreffen met AZ Alkmaar dat de Amsterdammers interesse hebben in de linksback.

"Ik heb daar niet zoveel over te zeggen. Ik vind het jammer en ietwat ongepast om dat een dag voor de wedstrijd aan te halen. Maar goed, het is gebeurd en dat is wat het is", zegt de AZ-trainer voor de camera van Voetbal International.

"Het moment dat zoiets in de wereld wordt geholpen, gaat het ook spelen. Wij concentreren ons op de dingen die we zelf kunnen en moeten beïnvloeden. Daar zit Owen precies hetzelfde in", zegt de coach over het feit dat de Oranje-international nu constant vragen krijgt over de uitspraken.

Jansen heeft Ten Hag er niet op aangesproken. "Ik vond het vervelend en ongepast en daar wil ik het bij laten. Ik ga niet over zijn woorden."

Door de nederlaag is AZ uitgeschakeld in de beker. De kans op de eerste prijs sinds 2009 wordt daardoor een stuk kleiner. In de Eredivisie staat AZ negen punten achter koploper Ajax. Daarnaast zijn de Alkmaarders nog actief in de Conference League, waarin Bodö/Glimt de tegenstander is in de achtste finale.