'Totaal verloren' Wijnaldum valt door de mand in Frankrijk: 'Catastrofaal'

6 maart 2022 om 09:27

Georginio Wijnaldum verloor zaterdagavond met zijn Paris Saint-Germain met 1-0 van OGC Nice. De middenvelder maakte een zwakke indruk op de Franse media.

Net als in de vorige twee duels van de Parijzenaars kon Wijnaldum rekenen op een basisplaats. Ditmaal vormde hij het middenveld met Marco Verratti en Danilo Pereira. De statistieken lieten zien wat op het veld ook al te merken was: de Oranje-international was onzichtbaar in de wedstrijd tegen de nummer twee van de Ligue 1. Wijnaldum had namelijk maar 28 balcontacten in negentig minuten. Danilo (66) en Verratti (141) waren duidelijk meer betrokken in het spel.

Wijnaldum heeft het hele seizoen al moeite bij PSG en werd ook deze wedstrijd weer naar de kant gehaald. L'Équipe schrijft dat Wijnaldum 'totaal verloren op het middenveld' liep. De middenvelder krijgt dan ook een 3 van de sportkrant. Le Parisien is nog kritischer op Wijnaldum en geeft hem een 2. 'We herhalen onszelf, maar de voormalig Liverpool-speler verstopt zich en voegt niet veel toe, met negen balcontacten in de eerste helft. En bij het doelpunt van Nice liet hij zich aftroeven door Andy Delort. Catastrofaal.'