Ten Hag geïrriteerd na benauwde zege Ajax: 'Dat deden we heel slecht'

6 maart 2022 om 20:00
Laatste update: 6 maart 2022 om 21:24

Erik ten Hag is niet te spreken over de manier waarop Ajax zondagmiddag voor de dag kwam in de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wonnen nipt met 3-2 thuis in de Johan Cruijff Arena.

Voor rust leek er weinig aan de hand voor de Ajacieden. Sébastien Haller had zijn ploeg met twee goals op een 2-0 voorsprong gezet en zo kon de koploper van de Eredivisie met een comfortabele voorsprong thee gaan drinken. "Als het met de rust 2-0 is, moet je eigenlijk uitlopen naar 5-0", aldus Ten Hag. "Zo gebeurt het ook vaak, maar vandaag niet."

De tacticus kon vooral de manier van verdedigen bij de tegengoals niet waarderen. "We staan nota bene in een overtalsituatie. We maken gewoon de verkeerde keuzes. Dan staat het ineens 2-1. Er wordt heel slecht omgeschakeld en dan staat het ineens 2-2. En daarna gaan we inderdaad ook risico nemen. Soms te veel risico."

Uiteindelijk won Ajax door een late penalty van Dusan Tadic. De Ajax-trainer had geen zorgen toen de aanvoerder achter de bal ging staan. "Ik weet zeker dat als er een penalty komt dat Dusan of Sébastien of Antony de bal erin schiet."