Jans hoopt op langer verblijf Vlap in Twente: 'Is aan hem en Anderlecht'

14 maart 2022 om 08:03
Laatste update: 14 maart 2022 om 08:27

Ron Jans hoopt op een langere samenwerking met Michel Vlap. De nummer tien wordt gehuurd van RSC Anderlecht en lijkt steeds meer zijn draai te vinden. Daarmee maakt Jans direct duidelijk dat de nieuwe aanwinst Sem Steijn geen directe opvolger is voor Vlap bij FC Twente.

Vlap kende een lastig begin bij Twente, maar draait inmiddels goed mee en is van waarde voor de ploeg. Steijn zette onlangs zijn handtekening onder een verbintenis van drie jaar met de club uit Enschede, maar Jans hoopt van beide spelers gebruik te kunnen maken. De trainer bevestigt dat Steijn geen opvolger is van Vlap. 

"Nee, dat zeker niet, want op elke positie zullen we twee spelers moeten hebben. We zijn gewoon hartstikke blij met Sem, maar als het aan mij ligt staat het ook nog open dat Vlap nog een jaartje blijft. Maar daar zijn wij niet beslissend in. Daar zijn Anderlecht en Vlap ook belangrijk in. Als Vlap weggaat zal er op die positie iemand bijkomen", zegt Jans tegenover ESPN

Twente is dit seizoen terug van weggeweest en staat op een knappe vijfde plek in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer vier AZ. Twente wist zondag nipt met 0-1 te winnen van de directe concurrent. Jans staat niet te kijken van de prestaties van de club. "'Verbaasd' is iets te veel, want je bent elke dag met de groep bezig. Maar in januari speelden we thuis voor de beker tegen AZ. Vooral in de eerste helft was AZ veel beter, en deze keer waren wij de dominerende ploeg."