'Mazraoui gaat binnenkort meerjarig contract bij FC Barcelona tekenen'

14 maart 2022 om 10:52
Laatste update: 14 maart 2022 om 11:58

Volgens Diario SPORT krijgt FC Barcelona volgend seizoen de beschikking over Nouassir Mazraoui. De Marokkaanse rechtsback van Ajax gaat transfervrij tekenen voor de opgeleefde Spaanse grootmacht.  

Volgens SPORT tekent Mazraoui in de komende weken een contract voor drie óf vier seizoenen bij de Cataloniërs. De krant weet dat de overeenkomst tussen club en speler 'heel dichtbij is'. In eerder stadium legde het bedrijvige Barcelona Andreas Christensen van Chelsea al vast voor het komende seizoen.

Bij de Blaugranas staan al de voormalig Ajacieden Frenkie de Jong en Sergiño Dest onder contract. Mazraoui moet dus de volgende speler met een verleden bij de Amsterdammers worden bij de topclub. Het naderende vertrek van de rechtsback bij Ajax houdt al maanden de gemoederen in binnen- en buitenland bezig.

Zoals bekend beschikt de vleugelverdediger over een aflopende verbintenis bij Ajax, waardoor het hem vrij staat een voorcontract te tekenen bij een andere club. De keuze van Mazraoui lijkt dus te zijn gevallen op Barcelona. In een eerder stadium streed ook Borussia Dortmund mee om de handtekening van de offensieve back. De Duitsers lijken dus achter het net te vissen.