AZ klaar in de Conference League, Bodø/Glimt slaat toe in verlenging

17 maart 2022 om 21:27
Laatste update: 17 maart 2022 om 21:38

AZ is klaar in Europa. De Alkmaarders kwamen na een verlenging niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt en zijn daarmee uitgeschakeld in de Conference League.

Het elftal van trainer Pascal Jansen begon sterk aan het thuisduel. Na iets meer dan een kwartier spelen schoot Vangelis Pavlidis AZ op een 1-0 voorsprong. De Alkmaarders maakte een sterke indruk en leken een niveautje te hoog voor Bodø/Glimt. Ondanks dat wisten de Noren wel raad met slordigheden in de Alkmaarse defensie. Bruno Martins Indi liet zijn man lopen, maar leek net op tijd zijn fout te herstellen door de bal uit het zestienmetergebied te werken. De centrale verdediger raakte de bal echter maar half en zorgde daarmee dat de bezoekers de gelijkmaker konden binnen schieten. Lang kon Bodø/Glimt niet genieten van de treffer. Enkele minuten later schoot  Pavlidis namelijk zijn tweede van de avond binnen na een goede pass van Aslak Fonn Witry. Beide teams zochten de kleedkamers op met een 2-1 tussenstand.

Na de rust gebeurde er weinig spectaculairs. AZ had veel de bal, maar creëerde weinig tot geen kansen. Na negentig minuten stond er dan ook 2-1 op het scorebord. Dezelfde uitslag als een week eerder in Noorwegen het geval was. Verlenging moest dus uitkomst brengen in Alkmaar. De eerste helft van de verlenging gaf het zelfde spelbeeld als de tweede helft van de reguliere speeltijd. Weinig grote kansen en een laag tempo. Totdat rechtsback Alfons Sampsted in minuut 106, tegen alle verwachtingen in, de bezoekers op 2-2 bracht. AZ probeerde nog van alles, maar kwam tot weinig grote kansen. In de allerlaatste seconde kwam die kans alsnog, maar de ongelukkig spelende Martinis Indi kopte in de 123ste minuut naast de goal van de Noren.