Antony blij met doelpunt en onder de indruk van opponent: 'Heel goede verdediger'

20 maart 2022 om 21:14
Laatste update: 20 maart 2022 om 21:59

Antony is tevreden na De Klassieker. De buitenspeler maakte de winnende goal, maar werd in de laatste minuut wel nog van het veld gestuurd. Antony is daarnaast lovend over zijn directe tegenstander.

"Het was een heel bijzonder moment, helemaal omdat we net uitgeschakeld waren in de Champions League", vertelt hij tegen Voetbal International over zijn winnende goal. "We begrepen de teleurstelling van de fans. Dat waren we zelf ook. Het is heel bijzonder om meteen daarna een Klassieker te moeten spelen en dan ook nog de winnende te maken. Er kwam veel emotie los."

De Braziliaan trok zijn shirt uit tijdens het juichen, terwijl hij op scherp stond. "Ik wist van tevoren wel dat ik op scherp stond, maar toen de goal viel was ik er niet zo meer mee bezig. Daarna realiseerde ik me wel dat ik geschorst zou zijn tegen Groningen. Maar op het moment van de goal drong het niet tot me door."

Antony vocht, net als in de voorgaande Klassiekers, verhitte duels uit met Malacia. "Ik vind hem een heel goede verdediger, een lastige tegenstander. Ik waardeer het dat hij het shirt van zijn club zo goed verdedigt, net als ik. Maar de wedstrijd is groter dan alleen het duel Antony-Malacia. Maar ik kijk er wel tevreden op terug."