Frenkie de Jong oogst lof na fantastische Clásico: 'Het spel dat nodig was'

21 maart 2022 om 09:10
Laatste update: 21 maart 2022 om 12:15

Frenkie de Jong heeft zondag een uitstekende indruk gemaakt in El Clásico. FC Barcelona ging op bezoek bij koploper Real Madrid en liet geen spaan heel van De Koninklijke: het werd 0-4 voor de Blaugranas

De Jong werd na 71 minuten gewisseld, maar tegen die tijd stond de eindstand al op het scorebord. Barcelona had slechts 51 minuten nodig om de Madrilenen een oorwassing van 0-4 te geven. Mundo Deportivo spreekt van een 'geweldige' wedstrijd van de Nederlander. 'Het spel dat nodig was. Met gezond verstand aan de bal, heel slimme bewegingen in de ruimte en waardevol tactisch werk.'

Diario Sport geeft De Jong een 8 voor zijn optreden en was te spreken over de voorassist op de 0-3. 'Hij was niet een van de meest opvallende spelers in de eerste helft, maar hij profiteerde wel van de aanhoudende disbalans op het Real-middenveld. Op fraaie wijze breekt hij de linies. Zijn pass op Aubameyang voor het doelpunt van Ferran Torres was gigantisch.'

'De Nederlander speelde een zeer complete wedstrijd en zorgde voor intelligentie en intensiteit op het middenveld, van waar hij de aanval ondersteunde', besloot AS. 'Nog iemand die een stap naar voren heeft gezet', aldus de krant.