'Bayern wil naast Gravenberch ook Mazraoui binnenhalen met lucratief voorstel'

21 maart 2022 om 13:46
Laatste update: 21 maart 2022 om 17:45

Volgens Sport1 is Ryan Gravenberch niet de enige Ajacied die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Bayern München. Volgens de tv-zender moet ook Nouassir Mazraoui naar Beieren verhuizen. Met een bijzonder lucratief voorstel hoopt de topclub de rechtsback naar Duitsland te verleiden.

Naar verluidt kan Mazraoui bij de Cataloniërs een contract tekenen met een jaarsalaris van vijf miljoen euro netto. Volgens Sport1 kan de Marokkaans international bij Der Rekordmeister maar liefst tien miljoen euro per jaar opstrijken. Daarbij moet worden aangetekend dat het om een brutobedrag zou gaan.

Volgens het medium is het aanbod van Bayern München niet onderhandelbaar, waardoor de bal bij Mazraoui ligt. De verdediger beschikt over een aflopend contract bij Ajax en gaf onlangs nog in gesprek met de NOS aan dat de kans 'nihil' is dat hij langer in Amsterdam actief blijft.

Naast de in Nederland geboren Marokkaan staan ook de Nederlander Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Ridle Baku (VfL Wolfsburg), voormalig Ajax-back Sergiño Dest (FC Barcelona), Djed Spence (Nottingham Forest) en Pedro Porro (Sporting Lissabon) op het verlanglijstje van de Bundesliga-koploper. Volgens Sport1 geldt Mazraoui echter als topkandidaat.