Koopmeiners hoopt op basisplaats bij Oranje: 'Richt me op plek naast De Jong'

23 maart 2022 om 11:35

Teun Koopmeiners denkt serieus kans te maken op een basisplaats tijden het WK 2022 in Qatar. De speler van Atalanta Bergamo gaat voor een plek naast Frenkie de Jong op het middenveld. Daarnaast verwacht hij dat een eventuele systeemwijziging die Louis van Gaal doorvoert gunstig voor hem uitpakt.

Bij zijn Italiaanse werkgever speelt de 24-jarige middenvelder al in een 3-5-2 formatie. Van Gaal gaf in een eerder stadium al aan te willen experimenteren met dit systeem en waarschijnlijk af te zullen wijken van het vertrouwde 4-3-3. "Ik denk dat het wel meehelpt dat ik dit systeem bij de club speel", vertelt Koopmeiners aan de NOS. "Het verschilt misschien hoe deze trainer het wil gaan uitvoeren. Dat gaan we deze week allemaal horen. Ik denk dat het wel meehelpt dat ik al in dat systeem speel bij mijn club."

Georginio Wijnaldum is doorgaans de vaste keuze op het middenveld naast Frenkie de Jong, maar zit dit seizoen bij Paris Saint-Germain veelvuldig op de bank. Hij ziet zijn kans dan ook schoon. "Dat is de plek waarvoor ik ga strijden en ook waarvoor ik hier ben." Koopmeiners heeft al veel geleerd sinds zijn transfer naar Atalanta. "Dat neem je wel mee naar hier. Ik merk dat ik weer nieuwe dingen toevoeg aan mijn spel. Ik kan wel zeggen dat ik heel gelukkig ben bij Atalanta", besluit de spelverdeler.