NAC bereikt akkoord met Man City-eigenaar, overname lijkt kwestie van tijd

23 maart 2022 om 17:46
Laatste update: 23 maart 2022 om 17:50

De kans is aannemelijk dat NAC binnenkort overgenomen wordt door City Football Group. De Bredase voetbalclub heeft een mondeling akkoord bereikt, maar wacht nog op goedkeuring van de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda.

Op 19 februari jongstleden werd de verkoop aan Karel Vrolijk afgekeurd door de Raad van Commissarissen. In de zoektocht naar een nieuwe eigenaar is NAC uitgekomen bij City Football Group. De club uit Breda is ervan overtuigd dat het bedrijf, dat ook Manchester City en New York City in zijn bezit heeft, op basis van gestelde criteria bij de club past. Dat schrijft NAC in een statement op de clubwebsite

'Wij hebben de aandeelhouders de uitkomsten van ons onderzoek gepresenteerd. Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group. Alle andere partijen, welke zich sinds de start van het verkoopproces kandidaat hebben gesteld, zijn hiervan intussen op de hoogte gebracht en daarbij bedankt voor hun inspanningen', meldt de club uit Breda.

NAC had al een langere periode een samenwerkingsverband met Manchester City, waardoor de eventuele overname niet uit de lucht komt vallen. 'Met City Football Group, die reeds een langdurige samenwerking heeft met NAC, is deze week overeenstemming bereikt onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda. Daarmee gaat het verkoopproces de laatste fase in en gaan de aandeelhouders en City Football Group er vanuit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart', aldus NAC.